Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ας μην περιμένουν άλλο οι επιτυχόντες του ν.2643/98 του 2014

Ο διορισμός όλων ανεξαιρέτως των επιτυχόντων της προκήρυξης του 2014 του ν. 2643/98 αποτελεί πρώτα και κύρια ηθική υποχρέωση της Πολιτείας, η οποία θα πρέπει λόγω της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των αναφαίρετων ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο της ανάρτησης από τον Ο.Α.Ε.Δ., των τελικών πινάκων για τις 14 προκηρύξεις προσλήψεων του ν.2643/98, που είχαν πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2014, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) ζητά την τοποθέτηση των επιτυχόντων στις θέσεις εργασίας, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η  εν λόγω διαδικασία έως τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.2643/98, η τοποθέτηση των προστατευόμενων προσώπων γίνεται από τις Πρωτοβάθμιες Πενταμελείς Επιτροπές που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στην έδρα κάθε περιφερειακής διεύθυνσης του Ο.Α.Ε.Δ.

Ως εκ τούτου και δεδομένης της πολύ μεγάλης χρονικής καθυστέρησης τόσο της επεξεργασίας των αιτήσεων των υποψηφίων, όσο και της έκδοσης των αποτελεσμάτων της προκήρυξης του ν. 2643/98, ζητείται η αποστολή οδηγίας προς τις Πρωτοβάθμιες Πενταμελείς Επιτροπές, ώστε να προβούν άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στις τοποθετήσεις των επιτυχόντων που έχουν αναρτηθεί στους τελικούς πίνακες των αποτελεσμάτων για τις 14 προκηρύξεις του ν. 2643/1998.

Η επιστολη στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.  

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.