Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Υποχρέωση οι προσβάσιμες ιστοσελίδες στο Δημόσιο

Επιστολή στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη απεύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την οποία ζητά να δοθεί από την Ελληνική Προεδρεία προτεραιότητα στην Οδηγία για την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των φορέων του δημοσίου τομέα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένη την πρόσβαση στις πληροφορίες και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του διαδικτύου. Για εκατομμύρια Ευρωπαίους με αναπηρία, οι οποίοι χρειάζονται τεχνολογία πρόσβασης στο διαδίκτυο, η πρόσβαση σε πληροφορίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες συνιστά μια καθημερινή μάχη. Παρόλο που ο όγκος των πληροφοριών και των υπηρεσιών που διακινούνται και παρέχονται αντίστοιχα μέσω του διαδικτύου αυξάνεται συνεχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων και εμπορικών ιστοσελίδων εξακολουθούν να μην είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία. Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια Ευρωπαίοι με αναπηρία εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και στις βασικές online υπηρεσίες.

Η ολοκλήρωση της Οδηγίας, της οποίας η πρώτη ανάγνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγινε τον φετινό Φεβρουάριο, για την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των φορέων του δημοσίου τομέα θα αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την άρση των φραγμών και εμποδίων που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο 80 εκατομμύρια πολίτες με αναπηρία.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.