Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

20/09/2020

Ικανοποίηση του χρονίζοντος αιτήματος των ΑμεΑ για γνωστοποίηση των ονομάτων ιατρών ΚΕΠΑ

Το χρονίζον αίτημα της ΕΣΑμεΑ, των οργανώσεων του αναπηρικού κινήματος αλλά και ατομικά πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, για γνωστοποίηση των ονομάτων ιατρών των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου προσώπου, ικανοποιείται με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους της 17ης Ιουλίου 2020.

 

18/09/2020

Το ενιαίο e-pass λύση για τα αναπηρικά ΙΧ!

Με αφορμή την καθιέρωση του ενιαίου e-pass και την αναθεώρηση των συμβάσεων με τους παραχωρησιούχους η ΕΣΑμεΑ απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών με το οποίο ζητά εξεύρεση οριστικής, ενιαίας, βιώσιμης και νομοθετημένης λύσης, σχετικά με τη διέλευση οχημάτων ατόμων με αναπηρία από τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων, η οποία να συμπεριληφθεί άμεσα στις νέες συμφωνίες του υπουργείου σχετικά με την καθιέρωση του ενιαίου e-pass από τις εταιρείες εκμετάλλευσης όλων των αυτοκινητοδρόμων.


16/09/2020

Θετική εξέλιξη η τροπολογία για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, δεν καλύπτει όμως όλους

Ψηφίστηκε μεν η τροπολογία για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών με αναπηρία και των εκπαιδευτικών γονέων παιδιών με αναπηρία, χωρίς τις απαραίτητες αλλαγές δε που πρόκρινε η ΕΣΑμεΑ με την επιστολή που είχε στείλει στα μέλη της της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (επιστολή απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στους βουλευτές).


15/09/2020

Επιτέλους να μεταδώσει η ΕΡΤ ειδήσεις και για τους κωφούς!

Δικαίως διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας και μαζί της η ΕΣΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας καθώς από τις 29 Ιουλίου 2019 και μέχρι σήμερα, η μετάδοση του ωριαίου κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ με ταυτόχρονη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα διεκόπη.

 

14/09/2020

Αποχαιρετούμε τον μεγάλο αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος Μιχάλη Νούτσο

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με ιδιαίτερη συγκίνηση και λύπη ενημερώνει για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος της χώρας Μιχάλη Νούτσου.


14/09/2020

Δικαίωση ΕΣΑμεΑ, παράταση συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των προνοιακών δομών

Μετά τις έντονες και διαρκείς πιέσεις της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεών της, παρατείνονται τελικά οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού των δημόσιων προνοιακών δομών που προσελήφθησαν λόγω COVID-19.


14/09/2020

Μέριμνα για τις αποσπάσεις των… μισών εκπαιδευτικών με αναπηρία!

Επείγουσα επιστολή απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με την τροπολογία για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών με αναπηρία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τις ΠΝΠ του Αυγούστου που εισάγουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που πλήττει και τη χώρα μας και έχει κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.

 

 

European Disability Forum

DISABILITY REALITIES - EDF ANNOUNCES ITS BLOG

We believe in the power of personal stories and those living voices have potential to form public discourse. Thus, we are happy to share our new blog with you. From now on, we will regularly publish personal stories about people with disabilities.

 

THE EUROPEAN DEMOCRACY ACTION PLAN SHOULD ENSURE THE RIGHT TO VOTE OF PERSONS WITH DISABILITIES

EDF responded the public consultation launched by the European Commission on the upcoming European Democracy Action Plan.

 

TIME TO ACT FOR THE EUROPEAN ACCESSIBILITY ACT

The European Accessibility Act (EAA) sets new European Union (EU) wide minimum accessibility requirements for a range of products and services and aims to strengthen the right of persons with disabilities to access goods and services available in the EU internal market.

 

Open letter to the Council of Europe’s Committee of Ministers and Committee on Bioethics regarding the draft additional protocol to the Oviedo Convention

Dear Ministers and Members of the Committee on Bioethics of the Council of Europe,

In 2014, the Council of Europe’s Committee on Bioethics started to work on a protocol with the purpose to “protect the rights of people with mental disorders” subject to involuntary treatment and involuntary placement in psychiatry.


International Disability Alliance

The UN Committee on the Rights of Persons with Disabilities closed its 23rd Session (Virtual session) (17 Aug - 04 Sep 2020)

On September the 4th, the CRPD Committee closed its 23rd session. Due to the COVID-19 pandemic, this session was held online and did not include reviews of States’ parties to the Convention on the Rights of Persons with Disabilities.

 

The International Paralympic Committee and the International Disability Alliance to sign Co-operation Agreement

The International Paralympic Committee (IPC) and the International Disability Alliance (IDA) are to sign a historic Co-operation Agreement to advance the rights of persons with disabilities and jointly commit to use Para sport as a vehicle to drive the human rights agenda forward.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.