Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

24/09/2020

Για τους πληγέντες με αναπηρία από τον Ιανό στη Βουλή

Επιστολή απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός κλπ.


24/09/2020

Οι ιστοσελίδες του Δημοσίου όφειλαν μέχρι χθες να είναι πλήρως προσβάσιμες - εκδήλωση Ε. Επιτροπής με το EDF

Μέσω διαδικτύου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή κοινή εκδήλωση Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), σχετικά με την πρώτη ημέρα κατά την οποία ο δημόσιος τομέας σε όλη την ΕΕ οφείλει να εφαρμόσει την οδηγία για την προσβασιμότητα του διαδικτύου και να καταστήσει τους δημόσιους ιστοτόπους προσβάσιμους στα άτομα με αναπηρία.


22/09/2020

Ιστορική η ημέρα της έναρξης της δημόσιας διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Σε δημόσια διαβούλευση έδωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτης το Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία χθες Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, όπως είχε δημοσίως δεσμευτεί. Η διαβούλευση γίνεται μέσω του opengov.gr και ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου.

 

22/09/2020

Στην κινητοποίηση του ΠΑΣΠΑΜΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας που διοργάνωσε σήμερα Τρίτη 22 Σεπτέμβρη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ), για τις τεράστιες ελλείψεις σε αίμα, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.


22/09/2020

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση εφαρμογή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ για τη γνωστοποίηση των ονομάτων των γιατρών των ΚΕΠΑ

Επιστολή προς τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ με την οποία ζητά την άμεση εφαρμογή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τη γνωστοποίηση των ονομάτων των γιατρών των ΚΕΠΑ.


22/09/2020

Προστασία της Πολιτείας στα πληγέντα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους από τον Ιανό

Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, με τις προτάσεις της με την προστασία και τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στις περιοχές που πλήγηκαν από τον Ιανό.

 

European Disability Forum

ANNOUNCEMENT – EDF AND ORACLE AWARD A SCHOLARSHIP TO RESEARCHER WITH DISABILITY

Thursday, 24 September. Renata Deszo-Dinnyes, doctoral student at Moholy-Nagy University of Art and Design in Budapest is the winner of this year’s EDF-Oracle digital accessibility scholarship (6,500 EUR) for students with disabilities.

 

PRESS RELEASE – ALL EU PUBLIC-SECTOR WEBSITES MUST BE ACCESSIBLE TODAY

As of today, all European public-sector bodies are legally obliged to have websites that are accessible for all members of the public, including persons with disabilities. EDF launches a survey to measure if this has happened.

 

2020 PHOTO COMPETITION "INACCESSIBLE PLACES”

We are looking for photos showing inaccessible places for persons with disabilities(in various areas of life: images of public, private places related to work, leisure, cultural or sportive life, etc.).

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.