Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Συνέντευξη στο Στίγμα radio 97,6

Συνέντευξη του Ι. Βαρδακαστάνη στο Στίγμα radio 97,6 με τίτλο : Γιάννης Βαρδακαστάνης (Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ)

Ολόκληρη η συνέντευξη : 

«Ο σκοπός της υποψηφιότητάς μου, είναι να στηρίξω το μεγάλο διακύβευμα αυτών των Ευρωεκλογών, που είναι μια πιο προοδευτική, δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη, κάτι που άλλωστε πρεσβεύουν τόσο το ΚΙΝ.ΑΛ, όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα. Εφόσον εγώ εκλεγώ, θέλω να είμαι η φωνή των αδύναμων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η φωνή των θυμάτων της κρίσης.

Ο λαός θα έπρεπε τιμωρητικά να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές, τόσο κατά της ΝΔ, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μαζί δημιούργησαν νεφελώματα στον λαό, ώστε να μην γνωρίζει για τον λόγο που θα ψηφίσει, προσπαθούν να τον μπερδέψουν και να κρύψουν τις δικές τους επιδιώξεις. Η ΝΔ που ζητά την ψήφο, αυτή η ψήφος οδηγεί στον κ. Βέμπερ, στο πιο σκληρό πρόσωπο του Σόιμπλε, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχουν πει ποιον θα στηρίξουν, η ψήφος οδηγεί στη χαοτική αριστερή τους πολιτική.

Σε αυτές τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Μπορεί με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε την ίδια άποψη για τον κ. Βέμπερ, δεν έχουμε όμως την ίδια πρόταση.

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ήταν πάντα μαζί μας, στο πλευρό μας. Το 2015 που η κυβέρνηση έπαιξε το μέλλον της χώρας στα ζάρια, ήταν οι μόνοι που μας στήριξαν.

Εμείς προτείνουμε για Πρόεδρο της Κομισιόν τον κ. Τίμερμανς, ενώ  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ποιον θα στηρίξει, δεν προτείνει κανέναν.

Ως Έλληνες πρέπει να είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εντός της Ευρώπης, αλλά από εκεί και πέρα, πρέπει η Ευρώπη να δείξει ένα πρόσωπο αλληλεγγύης που έλειψε, ένα πρόσωπο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και κατατρεγμένους. Βεβαίως και πρέπει να υπάρχει η ασφάλεια των πολιτών, αλλά αυτή η ασφάλεια μπορεί να υπάρχει μόνο με το να εξαλείψουμε τις αιτίες. Δεν πρέπει να βαθύνει άλλο το κύμα ανισοτήτων στην Ευρώπη. Αυτό θα αποτελέσει και το ανάχωμα της ανόδου της ακροδεξιάς.

Δεν είναι δημοσκόπηση οι Ευρωεκλογές, όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Είναι μια εντολή του λαού. Αν ο κ. Τσίπρας, κρίνει ή νοιώθει ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα πρέπει να τον οδηγήσει σε εθνικές εκλογές, αυτό είναι μια δική του επιλογή. Εμείς πάντως στο ΚΙΝ.ΑΛ θέλουμε το γρηγορότερο να πάμε σε εθνικές εκλογές. Να το θυμάστε, εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Κυριακή κοντή γιορτή, σε δέκα ημέρες θα αποτυπωθεί η εντολή του λαού.» 

Το link  του άρθρου

Επόμενο άρθρο arrow_forward Συνέντευξη στο site nooz.gr
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.