Ιωάννης Βαρδακαστάνης

I. Βαρδακαστάνης από τα Χανιά ενόψει ΔΕΘ : Αυξήστε τα επιδόματα αναπηρίας, είναι επίκαιρο και βαθιά δίκαιο

Στα Χανιά βρέθηκε χθες 7/9 ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ. Ι Βαρδακαστάνης στη συνεδρίαση της Euromed Follow-Up Committee (Επιτροπή Παρακολούθησης της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας της Κοινωνίας των πολιτών) της ΕΟΚΕ, στην οποία προεδρεύει. 

Ο κ. Βαρδακαστάνης ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα επιδόματα αναπηρίας: 

Ζούμε σε ένα ζοφερό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις προτάσεις της κυβέρνησης. Τα επιδόματα αναπηρίας έχουν να αυξηθούν από το 2011. Εμείς αγωνιστήκαμε να μη μειωθούν και τα καταφέραμε, αλλά με τον σημερινό πληθωρισμό και την ενεργειακή φτώχεια, δεν μπορεί παρά να αυξηθούν, γιατί είναι επίκαιρο και βαθιά δίκαιο. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης των 200 ευρώ επίσης δεν μπορεί, όταν έχεις τέτοιο πληθωρισμό, να μην αναπροσαρμοστεί
είπε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Τόνισε ακόμα ότι οι προνοιακές δομές που δεν είναι ιδιωτικές αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς δεν έχει προβλεφθεί γι’ αυτές καμία ενίσχυση για το κόστος ενέργειας: 
“Δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα ειδικό μέτρο για τα ΑμεΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές, όπως αυτοί που χρειάζονται οξυγόνο. Κανένα μέτρο γι’ αυτούς. Όλος ο κοινωνικός τομέας της χώρας δεν έχει ούτε ένα ευρώ στήριξης στα ενεργειακά. Τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, οι δομές πρόνοιας, κανείς δεν έχει καμία στήριξη. Αν είναι όμως ιδιωτική, υπάγεται στην επιδότηση. Αυτό είναι απαράδεκτο
 υπογράμμισε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

Δείτε το βίντεο :



Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.