Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στη Βουλή για θέματα ΑΣΕΠ μίλησε ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής μίλησε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, κατά την ακρόαση των φορέων επί του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.)». Τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε και με επιστολή.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κατέθεσε τροποποιήσεις και αλλαγές επί των άρθρων, στο άρθρο 6 «Προγραμματισμός θέσεων για τα άτομα με αναπηρία, στο άρθρο 12 «Προσαυξήσεις βάσει τυπικών προσόντων και εντοπιότητας», στο άρθρο 28 «Επιλογή προσωπικού με σειρά προτεραιότητας – πεδίο εφαρμογής», στο άρθρο 29 «Κριτήρια επιλογής προσωπικού με σειρά προτεραιότητας», ενώ παράλληλα η ΕΣΑμεΑ προτείνει την προσθήκη επιπλέον άρθρου ως εξής: «Προσθήκη νέου άρθρου για την παροχή εύλογων προσαρμογών σε εργαζόμενους/ες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε αιρετούς/ες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού».

Αναλυτικά οι προτάσεις στην επιστολή.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.