Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καλεί τον δήμαρχο Ζακυνθίων να εργαστεί επιτέλους για το καλό των ατόμων με αναπηρία

Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει τις δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου που προκάλεσαν πάταγο και μαθεύτηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς σε δημόσια συνεδρίαση αποκάλεσε τα άτομα με αναπηρία «άχρηστους», «άσχετους» και «σακατεμένους». Το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε σε θέσεις εργασίας το κάνει ακόμη πιο αποτρόπαιο.

Οι άνθρωποι οι οποίοι κατέχουν δημόσιες θέσεις πρέπει να διευκολύνουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία με πράξεις, όπως και με τα λόγια που χρησιμοποιούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος Ζακύνθου υπέπεσε σε μέγα σφάλμα, σαν ο ίδιος να είναι τιμητής, που ζει όμως σε πολύ περασμένες δεκαετίες με πολύ καλά ξεχασμένες νοοτροπίες.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στηρίζει την αγανακτισμένη ανακοίνωση του Σωματείου ΑμεΑ Ζακύνθου «οι Ποπολάροι», και καλεί τον Δήμαρχο Ζακυνθίων να εργαστεί επιτέλους για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη Ζάκυνθο.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.