Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μέριμνα για τους καρδιοπαθείς εκπαιδευτικούς

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει το αίτημα του Παν. Συλλόγου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες αναφορικά με το τρέχον εργασιακό και υπηρεσιακό καθεστώς των καρδιοπαθών εκπαιδευτικών, των μελών  του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, μονίμων και αναπληρωτών, όλων των βαθμίδων και κατηγοριών.

Ο εξαναγκασμός των ατόμων αυτών να εργαστούν υπό τις συνθήκες της πανδημίας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για τους ίδιους τους χρονίως πάσχοντες αλλά και για τις οικογένειές τους και για το κοινωνικό σύνολο, καθώς δεν εξαιρείται σχεδόν κανείς και καμιά, ακόμη στην όποια μορφή καρδιοπάθειας, μυοκαρδιοπάθειας ακόμη και των ευρισκομένων σε προμεταμοσχευτικό ή μεταμοσχευτικό στάδιο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες διεκδικεί:

«Την μετατροπή του ποσοστού των προστατευόμενων του ν. 4722/2020 από το απίστευτο 75% (ενώ για τα τέκνα κατεβαίνει στο 67% κατά τρόπο παράλογο) στο 50% για τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και ειδικώς από χρόνια καρδιοπάθεια όταν αυτό πιστοποιείται αρμοδίως και για όσο χρόνο διαρκέσει η πανδημία».

Επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου του Συλλόγου Πασχόντων.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.