Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ατόπημα να αρθούν τα έκτακτα μέτρα της πανδημίας στον χώρο της υγείας

Επιστολή στον υπουργό Υγείας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας τη συνέχιση των έκτακτων μέτρων λόγω της πανδημίας.

Προκειμένου να ελεγχθεί η μετάδοση του ιού η Πολιτεία έλαβε και λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, λόγω των έκτακτων ειδικών συνθηκών της πανδημίας, κάτι που είχε συγκεκριμένα, θετικά και απτά αποτελέσματα. Το πρόβλημα που διαπιστώνεται είναι ότι αυτά δεν παρατείνονται ή καταργούνται, παρά το γεγονός ότι όχι μόνο δεν πέρασε ο κίνδυνος αλλά καθημερινά βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων.

Έτσι έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση ότι δεν παρατείνεται η κατάργηση της θεώρησης των παραπεμπτικών από τον ελεγκτή γιατρό προκειμένου να σταματήσει η προσέλευση των πολιτών και ειδικά των ομάδων υψηλού κινδύνου  στις διάφορες υγειονομικές δομές όπως κέντρα υγείας, ΠΕΔΙ, ΤΟΜΥ, Νοσοκομεία κλπ. Επίσης αρνητικό αλλά και επικίνδυνο κρίνεται το γεγονός ότι επαναφέρεται η  θεώρηση των παραπεμπτικών των συνεδριών φυσικοθεραπείας από ελεγκτή.

Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες προς την σωστή κατεύθυνση, διαφορετικά η Κυβέρνηση θα έχει την απόλυτη ευθύνη για την αυξημένη προσέλευση στις υγειονομικές δομές με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και κυρίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, εν μέσω συνεχούς αύξησης της επιδημιολογίας της νόσου.

Η επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.