Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ζητείται η προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους για την πρώτη κατοικία

Αθήνα: 05/06/2020


ΠΡΟΣ:

κ. Χ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας

- Γραφείο Υπουργού Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη

- Γραφείο Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Άκη Σκέρτσου

- Γραφείο Υφυπουργού για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία,

κ. Απ. Βεσυρόπουλου

- Γραφείο Υφυπουργού για τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θ. Σκυλακάκη

- Γραφείο Γ. Γ. Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χ. Τριαντόπουλου

- Γραφείο Γ. Γ. Γραφείο Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ. Πετραλιά

- Γραφείο Γ. Γ. Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αθ. Καλύβα

- Γραφείο Γ.Γ. Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φ. Κουρμούση

- Οργανώσεις Μέλη ΕΣΑμεΑ


Ζητείται η προστασία των δανειοληπτών με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους για την πρώτη κατοικία


Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) –που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας- επιθυμεί με την παρούσα επιστολή της να εκφράσει την ανασφάλεια που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και οι οικογένειές τους ενόψει της αναμονής της νέας νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία των δανειοληπτών για την πρώτη κατοικία.

Στο πλαίσιο του σχεδίου της κρατικής επιδότησης δόσεων δανείων με υποθήκη στην κύρια κατοικία που συζητείται για την προστασία των δανειοληπτών και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους, ζητάμε να ληφθεί ειδική μέριμνα για την προστασία τους στην εν λόγω νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα αφορά στο νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πρόσθετες ανάγκες που πηγάζουν από την αναπηρία και συνεπώς πρέπει να προβλεφθεί ειδική ενίσχυση για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και των οικογενειών τους ώστε να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους.

Ως εκ τούτου ζητάμε να υπάρξει εύλογη αναπροσαρμογή για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους αναφορικά με τα κριτήρια ένταξης σύμφωνα με τα οποία θα λάβουν επιδότηση από το κράτος στη ρύθμιση για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Κύριε Υπουργέ,

Αναμένουμε την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών της πρώτης κατοικίας και ειδικά τα μέτρα που θα αφορούν στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.