Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ικανοποίηση για τη μη κατάργηση μαθημάτων στο Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. με επιστολή της, για την ακαριαία αντίδραση-αυθημερόν διάψευση της κατάργησης των μαθημάτων της Ειδικής Αγωγής και της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας, από το πρόγραμμα σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε, που εκδόθηκε από τους καθηγητές του Τμήματος και δημοσιοποιήθηκε στις 14.05.2020 στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ. και στην από 14.05.2020 επιστολή της που απηύθυνε στον κύριο Πρύτανη, μεταξύ της επιχειρηματολογίας που παρέθεσε για τη σπουδαιότητα των δύο αυτών μαθημάτων, τόσο για τους αυριανούς εκπαιδευτικούς που θα αποφοιτήσουν από το Π.Τ.Δ.Ε, όσο και για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και για τη διασφάλιση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, αυτά τα δύο μαθήματα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα Παιδαγωγικό Τμήμα.
Δεδομένων των πάγιων και δημόσια διατυπωμένων θέσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ, συνολικά του αναπηρικού κινήματος στη χώρα μας, για τη σπουδαιότητα των δύο αυτών μαθημάτων για κάθε εκπαιδευτικό στη χώρα, και όπως γίνεται αντιληπτό από την επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. της 14.05.2020, η ανησυχία και η ευαισθησία της Ε.Σ.Α.μεΑ. για το θέμα δικαιολογείται απόλυτα.
Η επίσημη δημόσια διάψευση των καθηγητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλύπτει την Ε.Σ.Α.μεΑ. πλήρως.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.