Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η έλλειψη σχολικών νοσηλευτών εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές με Διαβήτη!

Πολλά προβλήματα αναμένονται να δημιουργηθούν από τη μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία που φοιτούν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς τα παιδιά λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από μόνα τους το βαρύ φορτίο της διαχείρισης του διαβήτη τους και αναγκάζονται οι γονείς να αναλάβουν το ρόλο «σχολικού νοσηλευτή», αφήνοντας την εργασία τους ή όποιες άλλες υποχρεώσεις έχουν, με δυσάρεστες συνέπειες.

Η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι η μη έγκαιρη τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία, έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη να μένουν χωρίς υποστήριξη και να κινδυνεύει η ζωή τους, εξ αιτίας υπογλυκαιμικών ή υπεργλυκαιμικών επεισοδίων που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης.

Μεταφέροντας το αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη) η ΕΣΑμεΑ ζητά να γίνου όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του θέματος της καθυστέρησης προσλήψεων σχολικών νοσηλευτών με τροποποίηση της παραγράφου 2 του άρθρου 62 του νόμου 4589 (ΦΕΚ 13 Α’/29.1.2019) ώστε να γίνεται έγκαιρα η τοποθέτησή τους.

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να γίνεται δεκτή πρωτότυπη γνωμάτευση/βεβαίωση Δημοσίου Νοσοκομείου ή ιδιώτη ιατρού με σφραγίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο ή απόφαση ΚΕΠΑ στην οποία να περιγράφεται με σαφήνεια η χρόνια πάθηση από την οποία πάσχει ο μαθητής, εκδοθείσας εντός εξαμήνου από την ημερομηνία αίτησης του κηδεμόνα, καθώς επίσης να γίνεται δεκτή και η γνωμάτευση/βεβαίωση στην οποία περιγράφεται η χρόνια πάθηση που είχε κατατεθεί κατά την περσινή χρονιά προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε Διαβητολογικά Κέντρα και Ιατρεία των Νοσοκομείων από τους γονείς και τα παιδιά τους, εν μέσω της κρίσης του COVID -19.

 

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.