Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

24.01.2020

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» θα προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για μια τιμητική εξέλιξη τόσο για τους συντελεστές της εκπομπής όσο και για την ΕΣΑμεΑ, καθώς η, διαδικτυακή εκπομπή, η μοναδική πλήρως προσβάσιμη, θα μπορεί να φτάσει ακόμη πιο μακριά, να την παρακολουθήσει ακόμη περισσότερος κόσμος. Έτσι ώστε να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία.

24.01.2020

Ι. Βαρδακαστάνης: Συναντήσεις με τη νέα Διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Στη ετήσια δεξίωση που παρέθεσε το EDF, με οικοδεσπότη την Ευρωβουλευτή των Πρασίνων Katrin Langensiepen με τη συμμετοχή πολλών Ευρωβουλευτών και ιδιαίτερα από τη διακομματική Ομάδα για την Αναπηρία του Ευρωκοινοβουλίου, πήρε μέρος ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε για μερικές από τις επικείμενες προκλήσεις για τις οποίες θα πρέπει να εργαστούν εντατικά τα μέλη της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία τα επόμενα χρόνια, όπως είναι η νέα ατζέντα για την Αναπηρία της ΕΕ, θέματα της Σύμβασης, που ξοδεύονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η αποϊδρυματοποίηση, το 5ο Ευρωκοινοβούλιο των ατόμων με αναπηρία κ.α.

23.01.2020

Επιτυχημένη η εκδήλωση στον Δήμο Δάφνης - Υμηττού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

«Τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο Προσκήνιο- Η Δικαιωματική Προσέγγιση» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και το Κέντρο Κοινότητας, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

22.01.2020

Χαιρετίζουμε την επανασύσταση της Διακομματικής Ομάδας για την Αναπηρία του Ευρωκοινοβουλίου

Το European Disability Forum, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, στην προεδρία του οποίου είναι ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ανακοινώνει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η διακομματική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα άτομα με αναπηρία επανασυστάθηκε επισήμως στις 16 Ιανουαρίου 2020. Η ομάδα εργασίας αριθμεί σήμερα 67 μέλη και 40 υποστηρικτές».

European Disability Forum

22.01.2020

Don't miss! Free, online course on Web Accessibility, organised by the reputed Web Accessibility Initiative and the UNESCO Institute for Information Technologies

The course is designed for a wide audience and starts on Tuesday, 28 January.

EESC - European Economic and Social Committee

24.01.2020

Education and training are of paramount importance for the future of Europe!

On Education Day, we call for training & lifelong learning that supports young people & adults to be responsible citizens & employable in fair employment & quality jobs!

European Commission

22.01.2020

Shaping the Conference on the Future of Europe

The European Commission set out its ideas for shaping the Conference on the Future of Europe, which should be launched on Europe Day, 9 May 2020 and run for two years. The Communication adopted is the Commission's contribution to the already lively debate around the Conference on the Future of Europe -a project announced by President Ursula von der Leyen in her Political Guidelines, to give Europeans a greater say on what the European Union does and how it works for them.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.