Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιτυχημένη η εκδήλωση στον Δήμο Δάφνης - Υμηττού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

«Τα Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο Προσκήνιο- Η Δικαιωματική Προσέγγιση» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και το Κέντρο Κοινότητας,  σε συνεργασία με την  Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και μεταξύ των ομιλητών βρέθηκαν ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Αναστάσιος Μπινίσκος, η κ. Χρυσούλα Θάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φυλών, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και η κοινωνική λειτουργός Αμαλία Δημούδη, η οποία παρουσίασε το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου

Από πλευράς ΕΣΑμεΑ μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ιωάννης Λυμβαίος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η  αναπηρία δεν είναι ατομικό αλλά κοινωνικό και συλλογικό ζήτημα. Οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις δεν είναι απλώς συνέπεια των δικών τους ατομικών λειτουργικών περιορισμών αλλά συνέπεια της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη της, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων αυτών. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σαν το βασικό “κύτταρο” της αλλαγής σε στενή συνεργασία με τους δημότες με αναπηρία και το εθνικό αναπηρικό κίνημα».

Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στο facebook

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.