Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ο Ι. Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με την νέα Επίτροπο για την Ισότητα Helena Dalli

Την Παρασκευή στις 20 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης και μέλη του ΔΣ συναντήθηκαν με την νέα αρμόδια για θέματα ισότητας Επίτροπο Helena Dalli. Η αντιπροσωπεία του Φόρουμ τόνισε τη σημασία που έχει η επίτευξη ίσων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρία που αποτελούν το 15% του ευρωπαϊκού  πληθυσμού και ενημέρωσαν την Επίτροπο σχετικά με τις προτεραιότητες του αναπηρικού κινήματος, μεταξύ των οποίων είναι:

  • Η υιοθέτηση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ατζέντας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες 2020-2030, η οποία θα καθιστά την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία πραγματικότητα στην Ευρώπη και στον κόσμο.
  • Οι πολιτικές για την ισότητα των φύλων και ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και τις γυναίκες με αναπηρία.
  • Η υιοθέτηση νομοθεσίας περί ίσης μεταχείρισης θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία από διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής.
  • Η διασφάλιση ότι το κεντρικό όργανο της Επιτροπής της Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και κεντρική θέση στις υπηρεσίες της Επιτροπής που είναι αφιερωμένες στα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία δήλωσε: «Πρέπει να επιτύχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις στα δικαιώματά μας τα επόμενα 5 χρόνια: αυτό σημαίνει τερματισμό των πολιτικών διαχωρισμού και διακρίσεων, συγκεκριμένες ενέργειες για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία και περισσότερη χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της ισότητας των ατόμων με αναπηρία. Η αρμόδια Επίτροπος Dalli διαθέτει μεγάλη ιστορία στην καταπολέμηση των διακρίσεων και χαιρόμαστε που θα συνεργαστούμε μαζί της».

Η Nadia Hadid, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, πρόσθεσε: «Η  Επίτροπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να εργαστεί στα οριζόντια θέματα που αφορούν και την Αναπηρία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των διακρίσεων σε κάθε τομέα».

Η αρμόδια Επίτροπος Dalli δήλωσε: «Ευχαριστώ το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία για αυτή την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί  μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες του αναπηρικού κινήματος  για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πάντα συνεργάστηκα στενά με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό επίπεδο και προτίθεμαι να το πράξω και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μήνυμά μου σε αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό: “τίποτα για εσένα χωρίς εσένα”».

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.