Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

17.09.2019

Πρώτη έκθεση της Επιτροπής για τη Σύμβαση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ σχετικά με την πορεία υλοποίησής της στην Ελλάδα

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της διαδικασίας της αξιολόγησης της Ελλάδας από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, σχετικά με την τήρηση των υποχρεώσεων του κράτους προς τα άτομα με αναπηρία, μετέφρασε και δημοσίευσε την ενημέρωση της Επιτροπής, σχετικά με τις ερωτήσεις που απηύθυνε στην αντιπροσωπεία της Ελλάδας και τις απαντήσεις που έλαβε, πριν τη δημοσίευση των Συστάσεων προς τη χώρα μας.

18.09.2019

Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου και εκτός υποστήριξης- άμεση ανάγκη η μετάβαση στη συμπεριληπτική εκπαίδευση

Αναλυτική επιστολή με τα αιτήματα του χώρου της Παιδείας απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ. στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, ζητώντας άμεση συνάντηση προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, για την ικανοποίηση του δικαιώματος της ισότιμης κι ανεμπόδιστης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, το δικαίωμα της οποίας είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέσο για την επίτευξη ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία.

18.09.2019

Άρθρο Ι. Βαρδακαστάνη για το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση στον EUObserver

Στον EUObserver δημοσιεύθηκε άρθρο του προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, σχετικά με το δικαίωμα στη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία με τρένο στην Ε.Ε.

18.09.2019

Μηχανογραφικό 2019: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές δηλώσεις για τις ευπαθείς ομάδες

Μετά από τις πιέσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ., ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η έκδοση της εγκυκλίου με την οποία οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, Μηχανογραφικό Δελτίο με τις προτιμήσεις Τμημάτων και Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, από τη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

20.09.2019

Στα Ιωάννινα για το συνέδριο της ΕΟΘΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στη φετινή Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα, 20-22 Σεπτεμβρίου, παρευρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Συνήγορος του Πολίτη

Ζητήματα απόδοσης ΑΜΚΑ, ΚΥΠΑ και συναφή προσκόμματα πρόσβασης στην εργασία, ασφάλιση και υγεία των αιτούντων διεθνή προστασία και των ανηλίκων

Την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ, στην κατεύθυνση της συμμόρφωσής της προς τις πρόνοιες του ενωσιακού δικαίου, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα πρόσβασης στην εργασία, ασφάλιση και υγεία των αιτούντων άσυλο, που δεν αντιμετωπίζονται με απλές εγκυκλίους, πρότεινε με επιστολή του ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Ποττάκης στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στους συναρμόδιους υπουργούς.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

European Disability Strategy 2010-20 – evaluation

European Disability Forum

Train travel is the future, don’t exclude us

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.