Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στην έναρξη του Civil Society Forum στο πλαίσιο της 12ης Συνόδου στον ΟΗΕ για την Σύμβαση των ΑμεΑ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεται από χθες Δευτέρα 10 Ιουνίου ως μέλος της αντιπροσωπείας της ΕΟΚΕ  ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF  Ιωάννης Βαρδακαστάνης, για να παρακολουθήσει τις εργασίες της 12ης Συνόδου των Κρατών Μελών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. 

Χθες το πρωί ο κ. Βαρδακαστάνης προέδρευσε στο πρώτο πάνελ του Civil Society Forum με τίτλο «Where do we stand and what is the current state of play?», σε τι σημείο βρισκόμαστε με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Το Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών αποτελεί την ευκαιρία να αναδειχθούν τα τρέχοντα ζητήματα του αναπηρικού κινήματος και η υλοποίηση της Σύμβασης, μέσα από τις συνεισφορές και τις τοποθετήσεις των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Την ομιλία του κ. Βαρδακαστάνη στην έναρξη της συζήτησης μπορείτε να τη βρείτε εδώ 

http://webtv.un.org/watch/part-1-civil-society-forum-under-the-auspice-of-the-12th-session-of-the-conference-of-states-parties-to-the-un-crpd-cosp12-side-event/6046610496001 από το 00.26.20. 

Καλώς ήρθατε- αυτή είναι η παραδοσιακή στιγμή μας, ως κοινωνία των πολιτών, και ως αναπηρικές οργανώσεις να συναντηθούμε για να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα ενώπιον της Συνόδου. Όλη αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη θα ακούσουμε πώς τα κράτη προχωρούν στην εφαρμογή της Σύμβασης. Σήμερα είναι η ημέρα να δούμε όλοι μαζί πώς λειτουργεί η Σύμβαση στην πραγματικότητα για τα άτομα με αναπηρία.

 Πώς μετασχηματίζει η Σύμβαση του ΟΗΕ τους νόμους μας; Πώς αλλάζει η Σύμβαση τις κοινωνίες μας, τα σχολεία μας, τους χώρους εργασίας μας, τα συστήματα κοινωνικής προστασίας και τα δικαστικά μας συστήματα; Από τα καταφύγια των γυναικών έως τις παιδικές χαρές, από καταστάσεις σύγκρουσης και έκτακτης ανάγκης στα στρατόπεδα προσφύγων, από τα νηπιαγωγεία έως τα πανεπιστήμια, η Σύμβαση θα πρέπει να έχει τη δύναμη να μετασχηματίζει υπηρεσίες και δομές έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών να είναι ελεύθερα να συμμετέχουν πλήρως. Χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένοι από εξαναγκασμό, απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις. Ενδυναμωμένοι. Αυτό θα αλλάξει  τις κοινότητές μας προς το καλύτερο για όλους.


Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.