Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ζητάμε την εφαρμογή του άρθρου 6 του ΕΚΠΥ

Η ΕΣΑμεΑ με το παρόν εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη μη εφαρμογή της παρ. 8 του άρθρου 6 «Παρακλινικές εξετάσεις» του ΕΚΠΥ, σύμφωνα με την οποία οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, οι πάσχοντες από Κυστική Ίνωση, οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, οι ακρωτηριασμένοι που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, δεν καταβάλλουν συμμετοχή, όπως και όσοι έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ 80% και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση. Παρ' όλα αυτά και επί πέντε μήνες τα παραπεμπτικά που εκδίδει η ΗΔΙΚΑ περιέργως αναφέρουν την συμμετοχή 15% και έτσι οι ανάπηροι και οι οικονομικά αδύναμοι πληρώνουν την ασυνεννοησία (πιστεύουμε όχι σκόπιμη) μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΗΔΙΚΑ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητάει την παρέμβαση του Υπουργού για την επίλυση του προαναφερόμενου ζητήματος, καθώς και την εξεύρεση τρόπου επιστροφής των χρημάτων που έχουν καταβάλλει αχρεωστήτως οι ασφαλισμένοι.


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.