Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στην προεδρία του τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΟΚΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης

Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής εξελέγη χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ο κ. Βαρδακαστάνης είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην ΕΟΚΕ και αντιπρόεδρος στην Ομάδα των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας της Κοινωνίας των Πολιτών της ΕΟΚΕ. Από τη νέα του θέση ο κ. Βαρδακαστάνης, αγωνιστής του αναπηρικού κινήματος πάνω από 40 χρόνια, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του τον Απρίλιο του 2023, και προσδοκά να προωθήσει περαιτέρω το διάλογο στην ΕΕ σχετικά με τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών: «Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οφείλουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση τόσο των πολιτών της ΕΕ όσο και των θεσμών της, για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της κλιματικής αλλαγής, του πολέμου.

Εμείς, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει να διασφαλίσουμε την παροχή των απαραίτητων επενδύσεων για την επίτευξη της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Οι δίδυμες μεταβάσεις, ψηφιακές και πράσινες, θα είναι η ραχοκοκαλιά του Μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας τουλάχιστον μέχρι το 2026 και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις. Η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης είναι επίσης σημαντική, μεταφέροντας την παραγωγή βασικών προϊόντων στην ΕΕ και δίνοντας προτεραιότητα στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους».

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.