Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Χαιρετίζουμε την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την ψήφιση της κύρωσης της Συμφωνίας για την ίδρυση γραφείου στην Αθήνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, και αναμένει την ψήφισή της από την Ολομέλεια.

Η Συμφωνία προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία γραφείου στην Αθήνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με διάρκεια πέντε χρόνια και με τη δυνατότητα 5ετών ανανεώσεων.

«Στόχος της ίδρυσης γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα είναι η αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλα τα στάδια και για όλους, η ενίσχυση των υγειονομικών αρχών στην περιφέρεια, η ποιοτικότερη, αποτελεσματικότερη και ισότιμη πρόσβαση. Εντάσσεται στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για καλύτερη υγεία στην Ευρώπη», σύμφωνα με το σχέδιο νόμου.

Ως πρόεδρος του EDF αλλά και της IDA, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης έχει εδώ και πολλά χρόνια επαφές και συναντήσεις σε κορυφαίο επίπεδο με εκπροσώπους του ΠΟΥ. Το «πολιτοκεντρικό» μοντέλο που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός τα τελευταία χρόνια χαίρει της εκτίμησης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος.

Ο ΠΟΥ λαμβάνει μέτρα για να υποστηρίξει τις χώρες στην επίτευξη ενός τομέα υγείας που να περιλαμβάνει τα άτομα με αναπηρία. Εξέδωσε και κυκλοφορεί μια παγκόσμια έκθεση σχετικά με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας για τα άτομα με αναπηρία μαζί με έναν Οδηγό Δράσης. Πολύ σημαντικό, η εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε ολόκληρο τον ΠΟΥ μέσω ενός τριετούς σχεδίου δράσης είναι ένα παράδειγμα καλής πρακτικής.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.