Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. με την ιδιότητα του προέδρου του European Disability Forum Ι. Βαρδακαστάνης θα παραλάβει το Ευρωπαϊκό βραβείο Carlos V

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum -EDF) Ιωάννης Βαρδακαστάνης έχει τη χαρά και την τιμή να μεταβεί στην Ισπανία προκειμένου να παραλάβει το ιδιαίτερα σημαντικό Ευρωπαϊκό Βραβείο Carlos V που απονέμεται στο Φόρουμ, το οποίο αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος, εκπροσωπώντας πάνω από 100 εκατομμύρια ευρωπαίους με αναπηρία στο διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου και ώρα 13.00 μμ (ώρα Ελλάδος) στο Monastery of San Jerónimo de Yuste, στην κοινότητα Extremadura, από την Α.Μ. Βασιλιά της Ισπανίας παρουσία του προέδρου του Ισπανικού Κοινοβουλίου και άλλων εξεχόντων προσωπικοτήτων.

Η κριτική επιτροπή της 15ης έκδοσης του Ευρωπαϊκού Βραβείου Carlos V, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και Ιβηροαμερικανική Ακαδημία του Yuste Foundation, αποφάσισε να απονείμει το βραβείο στο Φόρουμ, επισημαίνοντας ότι με το έργο του συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας περισσότερο συμπεριληπτικής Ευρώπης, μιας Ευρώπης πιο κοινωνικής, δίκαιης και ίσων ευκαιριών, καθώς και στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στις αξίες που η Ευρωπαϊκή Ένωση προασπίζεται, προκειμένου όλοι οι πολίτες να μπορούν να ζουν μαζί στον ίδιο χώρο σε συνθήκες ισότητας, δίχως να υφίστανται διακρίσεις. Το βραβείο απονέμεται στο Φόρουμ κατά τη συγκυριακή συμπλήρωση των 25 χρόνων από την ίδρυσή του.

Αξίζει ν΄ αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το Ευρωπαϊκό Βραβείο Carlos V απονέμεται σε οργανισμό ή έργο, και όχι σε πρόσωπο.

Η απονομή του βραβείου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις οργανώσεις του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.

Η μετάδοση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από :
Ζωντανή μετάδοση: https://www.canalextremadura.es/directo/television
Yuste Foundation Twitter handle: @fundacionyuste https://twitter.com/fundacionyuste
Hashtag: #PremioEuropeoCarlosV
Website Yuste: www.fundacionyuste.org

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.