Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους στην Αττική για Προσωπικό Βοηθό

Άνοιξε η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov.gr/ σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου. Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που έλειπε από τη χώρα και το αναπηρικό κίνημα το διεκδικεί εδώ και δεκαετίες, στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. Αποτελεί μία πολύ μεγάλη εξέλιξη την οποία το αναπηρικό κίνημα χαιρέτησε, εργάστηκε για αυτή πολλά χρόνια και συνεργάστηκε με την Κυβέρνηση για να φτάσει ως εδώ. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει μία οργανωμένη Πολιτεία για να μπορεί το άτομο με αναπηρία να ασκήσει το δικαίωμά του στην προσωπική επιλογή. Ο προσωπικός βοηθός κάτω από την καθοδήγηση του ατόμου με αναπηρία μπορεί να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει προσωπικές και κοινωνικές επιθυμίες.

Για προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα μπορείτε να ενημερώσετε την ΕΣΑμεΑ esaea@otenet.gr

Οι θέσεις της ΕΣΑμεΑ για τον Προσωπικό Βοηθό:

https://www.esamea.gr/pressoffice/press-releases/5623-adianoiti-i-pilotiki-efarmogi-prosopikoy-boithoy-mono-stin-attiki-protaseis-gia-tin-ylopoiisi-toy

https://www.esamea.gr/press-office/press-releases/5349-pio-konta-apo-pote-ston-prosopiko-boitho-gia-ta-atoma-me-anapiria

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.