Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ανησυχία για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων

Τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» σχετικά με την μη τήρηση της δέσμευσης του Δήμου Ιωαννίνων για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε χώρο κατάλληλο για την εύρυθμη λειτουργία τους, μεταφέρει με επιστολή της στον αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Ιωαννιτών κ. Ι. Αϊβατίδη.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι έχει ήδη διαπιστωθεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές, ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (Σ.Α.Π.) χρήζει άμεσης μετεγκατάστασης σε νέο χώρο, διότι οι αίθουσες στις οποίες στεγάζονται αυτή τη στιγμή οι προαναφερόμενες εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες παραχωρούνται από την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους.

Παρά το γεγονός όμως, ότι έχει ήδη υπάρξει δέσμευση του Δήμου για την παρακολούθηση και ολοκλήρωση των εργασιών της αποπεράτωσης του κτηρίου στο οποίο θα μεταστεγαστεί η εν λόγω εκπαιδευτική δομή, η παντελής απουσία ενημέρωσης για την εξέλιξη των εν λόγω εργασιών έως σήμερα, έχει επιφέρει ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» και σοβαρό προβληματισμό για την οριστική διεκπεραίωση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλλειψη επαρκούς χώρου σε εκπαιδευτικές δομές, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, οδηγούν σε συνωστισμό μαθητών με βαριές αναπηρίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και για την ασφάλειά τους, αλλά και για την ποιοτική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να τους διασφαλίζεται από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως επιτάσσει και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.