Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Επιστολή στη Super League: «Θετική πρωτοβουλία αλλά χωρίς τα άτομα με αναπηρία»

Επιστολή στον Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, μετά την ανακοίνωση της Super League ότι η 11η αγωνιστική (18-20 Νοεμβρίου) αφιερώνεται στα άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Super League «(…) στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), σε μία συντονισμένη προσπάθεια να προωθήσει τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης των συνανθρώπων μας με αναπηρία στα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή».

Στην επιστολή της η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι καταρχάς η πρωτοβουλία αυτή είναι θετική, πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συνεργασία των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και του αντιπροσωπευτικού τους φορέα. Μετά από επικοινωνία του Προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη και του προέδρου της Super League, η ΕΣΑμεΑ προτείνει να επαναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία με τη νέα χρονιά, μετά από συνεργασία των αρμοδίων φορέων, μαζί με μια ακόμη σειρά από δράσεις, που θα μεγιστοποιήσουν το κοινωνικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει μία πολύ θετική πρακτική την οποία και άλλοι φορείς, όχι μόνο του αθλητικού αλλά του κοινωνικού χώρου συνολικά στη χώρα θα πρέπει να υιοθετήσουν και να υλοποιήσουν, όπως προβλέπει και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η κρίση που διέρχεται η χώρα μας απαιτεί και προϋποθέτει να αναδεικνύουμε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής προστασίας.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.