Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Κάλεσμα στον Πρωθυπουργό για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα

Ανοικτή επιστολή με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, που δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου 2017.

Ο Πυλώνας των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι μια θετική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κείμενο της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων θα υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής του Γκέτεμποργκ στις 17 Νοεμβρίου 2017 και η ΕΣΑμεΑ καλεί τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να το στηρίξει.

Προκειμένου να υλοποιηθούν οι αρχές του Πυλώνα και να επιτευχθεί υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης, καλύτερες συνθήκες εργασίας και επαρκές επίπεδο διαβίωσης και κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία, οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να δεσμευθούν για την εφαρμογή τους σε εθνικό επίπεδο .

Συνεχίζοντας την εφαρμογή των αρχών και πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η χώρα μας θα λάβει μέτρα με τα οποία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως συμβαλλόμενο κράτος στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Μαζί με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) η ΕΣΑμεΑ προωθεί ψήφισμα σχετικά με τον Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, τονίζοντας τα βασικά αιτήματα του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος.

«Δράττουμε την ευκαιρία και σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Κοινωνικής Πλατφόρμας για την Κοινωνία των Πολιτών «Η Ευρώπη μας: η κοινωνία των πολιτών και το μέλλον της ΕΕ», στις 16 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Γκέτεμποργκ. Το ΕDF θα είναι εκεί και θα συμμετάσχουμε επίσης στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στις 17 Νοεμβρίου».

Επισυνάπτεται το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και η επιστολή της ΕΣΑμεΑ.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.