Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ζητά την αυτεπάγγελτη δίωξη του προέδρου του Λ.Τ. Τήνου - Άνδρου

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε για το σύνολο των ατόμων με αναπηρία ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Γιώργος Σανταμούρης, ο οποίος βρισκόμενος σε διαμάχη με τον δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, χρησιμοποίησε τη λέξη «ΑμεΑ» ως βρισιά.

Το περιστατικό συζητείται αρκετές ημέρες στις τοπικές κοινωνίες και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Κυκλάδων, ιδιαίτερα αφού ο Γ. Σανταμούρης υπερασπίστηκε τα λεγόμενά του με χειρότερο ρατσιστικό οχετό (υπάρχει σε βίντεο, δεν τον αναπαράγουμε), μόνο όμως όταν η ιστορία έφτασε στα αθηναϊκά ΜΜΕ καταδικάστηκε από τοπικούς άρχοντες και διαγράφηκε από την παράταξη του δημάρχου Άνδρου, της οποίας ήταν μέλος.

Η ΕΣΑμεΑ θα επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι όποιος και όποια κατέχει πολιτική θέση δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί ρατσιστική γλώσσα.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την αυτεπάγγελτη έρευνα και δίωξη του εν λόγω προσώπου από τον Εισαγγελέα.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας.

Ο ρατσισμός και η μισαναπηρία θα στιγματίζονται από όπου και αν προέρχονται.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.