Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την έναρξη καταγραφής των προβλημάτων προσβασιμότητας στα δημόσια κτήρια

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής στοιχείων προσβασιμότητας των κτηρίων που στεγάζουν Υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ΕΣΑμεΑ συμμετείχε στον σχεδιασμό της.

Μετά από πολυετείς διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος, η Πολιτεία φαίνεται ότι επιθυμεί πλέον, μεθοδικά, να ανταποκριθεί στη θεμελιώδη υποχρέωσή της για διασφάλιση της προσβασιμότητας των δημοσίων κτιρίων, η οποία θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί και αποκατασταθεί εδώ και χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική δράση, για ένα πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος εδώ και δεκαετίες, ένας από τους βασικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Το πρώτο κρίσιμο βήμα έγινε, ο δρόμος μακρύς ακόμα. Ο έλεγχος που θα ακολουθήσει την καταγραφή πρέπει να γίνει από κατάλληλα εκπαιδευμένους μηχανικούς, γνώστες της προσβασιμότητας σε όλες τις διαστάσεις της. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η παρουσία της ΕΣΑμεΑ και σε αυτό το στάδιο της εκπαίδευσης είναι απόλυτα αναγκαία.


Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.