Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- ΕΣΑμεΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεση απόσυρση της απαράδεκτης προκήρυξης του Δήμου Ηρακλείου

Με επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ. εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό ατόμων που έχουν χρόνιες παθήσεις ή υποκείμενα νοσήματα, ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19, από προκήρυξη που ανακοινώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου.

Πρόκειται για διάκριση και κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της χώρας μας. Ο αποκλεισμός αυτός παραβιάζει επίσης ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διατάξεων και ρυθμίσεων προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και των μελών των οικογενειών τους μέσω ΑΣΕΠ σε θέσεις μόνιμες ή αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, εποχικές θέσεις κ.α. που έχει θεσπιστεί από το κράτος.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση απόσυρση αυτής της προκήρυξης και την έκδοση νέας, η οποία θα είναι σύμφωνη με την κείμενη νομοθεσία και δεν θα εμπεριέχει διακρίσεις.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.