Ιωάννης Βαρδακαστάνης

- EOKE
Στην ΕΟΚΕ τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία - Εισηγητής ο Ι. Βαρδακαστάνης

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Μέλους του προεδρείου της ΕΟΚΕ, πραγματοποιείται την Δευτέρα 14 Απριλίου η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας μελέτης του Ειδικευμένου Τμήματος «ΑΠΑΣΧOΛΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Ειδική ομάδα «Αναπηρία», που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΕΟΚΕ, στις Βρυξέλλες, στις 9.30.

Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι τρόποι διαδραστικής συνεργασίας της ΕΟΚΕ με τις ευρωπαϊκές Οργανώσεις Ατόμων με Αναπηρία, η συνεκτίμηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD) στις γνωμοδοτήσεις της ΕΟΚΕ, η συνεργασία με Όργανα της ΕΕ, την Επιτροπή των Περιφερειών και άλλα συμβουλευτικά όργανα κ.α.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βαρδακαστάνης θα ανοίξει την Ακρόαση της ΕΟΚΕ με θέμα «Προοπτικές της Κοινωνίας των Πολιτών για την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ».

(Σ.σ. EDF, European disability forum= Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, IDA, International Disability Alliance= Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία)

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.