Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη - M. Weber, υποψηφίου για την Ευρ. Επιτροπή

Ο Ι. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος του EDF, της Ε.Σ.Α.μεΑ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, συνάντησε, στο πλαίσιο των επαφών του με τους υποψήφιους ηγέτες της ΕΕ πριν τις εκλογές, τον Manfred Weber,  υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Τρίτη 9 Απριλίου στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της ΕΣΑμεΑ και του EDF.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Φρανς Τίμμερμανς. Σε αυτές τις συναντήσεις ο κ. Βαρδακαστάνης παρουσιάζει την ατζέντα του ευρωπαϊκού αναπηρικού κινήματος στους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να πάρουν γνώση αλλά και θέση, πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τα 4 βασικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, όπως τα παρουσίασε ο κ. Βαρδακαστάνης : 

  • Υποστηρικτική νομοθεσία που θα διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εργάζονται σε ισότιμη βάση με τους άλλους.
  • Μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 2020-2030, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τα  άτομα με αναπηρία σε όλες τις φάσεις της, με σημαντικό προϋπολογισμό. Η στρατηγική θα πρέπει να ακολουθείται από όλα τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της ΕΕ.
  • Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ, μετά το 2020 θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
  • Μια προσβάσιμη Ευρώπη: εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την προσβασιμότητα, που θα εγγυηθεί ότι όλες οι νέες πρωτοβουλίες της ΕΕ εξετάζουν την προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρίες και εγγυώνται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία και τις υποδομές της στο Διαδίκτυο.

Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: 

Εκτιμάται ότι το επόμενο έτος θα ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από 120 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία. Ωστόσο, πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν. Η ζωή των ανθρώπων δεν βελτιώνεται και αυτό τροφοδοτεί την λαϊκίστικη ατζέντα στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερες κοινωνικές επενδύσεις, χρειαζόμαστε καινοτομία, χρειαζόμαστε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες. Χρειαζόμαστε ισχυρούς ηγέτες που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Από την πλευρά του ο κ. Weber τόνισε: 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουμε πολλές δηλώσεις σχετικά με την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη δημοκρατία.  Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα με αναπηρία δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές και να αποφασίσουν για το μέλλον της ηπείρου μας. Αυτό είναι απαράδεκτο! Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία θα απολαμβάνουν πλήρως όλες τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι κοινωνίες μας χωρίς διακρίσεις, ξεκινώντας από τα βασικά δημοκρατικά τους δικαιώματα. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω πλήρως την εκστρατεία που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα άτομα με αναπηρία. Ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεσμεύομαι για μια ΕΕ που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Περισσότερες εικόνες
Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.