Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Ι. Βαρδακαστάνης από Λάρισα: «Τα δικαιώματα των πολιτών πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ο Ι. Βαρδακαστάνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, με την ιδιότητα του Προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) παρουσίασε σήμερα στη Λάρισα την έκδοση του EDF και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η έκδοση αυτή παρουσιάζει συνοπτικά τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει από το 1997 μέχρι σήμερα. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με την προεδρία του Ι. Βαρδακαστάνη στο EDF.  Η συνεισφορά της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του ελληνικού αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση και στη διεκδίκηση αυτών των πολιτικών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν και είναι καθοριστική

Ο Ι. Βαρδακαστάνης δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές της έτσι ώστε η προστασία των δικαιωμάτων να φτάνει με πρακτικό και χειροπιαστό τρόπο στον κάθε Ευρωπαίο πολίτη, ιδιαίτερα στον πλέον αδύναμο και ευάλωτο έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται οι συνθήκες αποκλεισμού και διακρίσεων που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Ο Ι. Βαρδακαστάνης έδωσε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Λάρισας.

Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.