Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Ι. Βαρδακαστάνης από την Πάτρα: Η Ευρώπη των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής προστασίας είναι απαίτηση των καιρών και αίτημα των πολιτών

Την Παρασκευή, 15 και το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, ο Ι. Βαρδακαστάνης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφτηκε την Πάτρα. Κατά της διάρκεια της παρουσίας του εκεί, μίλησε με την ιδιότητα του ως Προέδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Ε.Σ.Α.μεΑ. με θέμα «Σύγχρονες προσεγγίσεις στην κοινωνική ένταξη και συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία- Η Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα  των ατόμων με αναπηρία και ο ρόλος της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Συναντήθηκε με στελέχη του αναπηρικού κινήματος και άλλων κοινωνικών φορέων της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδος. Είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, το βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνη Χαροκόπο και το Γραμματέα της Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Αθανασόπουλο.

Στις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του, ο Ι. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι: 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιστρέψει στις αξίες της, να γίνει πραγματικά η Ε.Ε. των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, να νοιάζεται για τους πολίτες της ιδιαίτερα τους αδύναμους πολίτες της, να αναδείξει την κοινωνική διάσταση και να προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες κοινωνική ασφάλεια. Ο σκληρός νεοφιλελευθερισμός που μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να ηττηθεί και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν οι Ευρωπαίοι πολίτες πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και ενισχύσουν τις σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Περισσότερες εικόνες
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.