Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει :Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

10.12.2020

Άρση των άδικων απολύσεων των εργαζομένων με αναπηρία στο Δήμο Καλαμαριάς

Την άρση των άδικων απολύσεων των εργαζομένων με αναπηρία στο Δήμο Καλαμαριάς ζητά με έγγραφό της η ΕΣΑμεΑ, που απευθύνεται τόσο στον Δήμο Καλαμαριάς, όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά και στην ΚΕΔΕ.

 

10.12.2020

Να ενταθούν εδώ και τώρα τα μέτρα στις κλειστές δομές των ατόμων με αναπηρία!

Η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καλώντας την Πολιτεία και όλες τις αρχές (Πρόνοιας, της Εκκλησίας, ιδιωτικοί, μη κερδοσκοπικοί, δημόσιοι) να εντείνουν τα μέτρα τώρα, για να προστατέψουν τα άτομα με αναπηρία που ζουν σε δομές κλειστής φροντίδας από την πανδημία.

 

08.12.2020

Καλεί τον δήμαρχο Ζακυνθίων να εργαστεί επιτέλους για το καλό των ατόμων με αναπηρία

Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει τις δηλώσεις του δημάρχου Ζακύνθου που προκάλεσαν πάταγο και μαθεύτηκαν σε όλη τη χώρα, καθώς σε δημόσια συνεδρίαση αποκάλεσε τα άτομα με αναπηρία «άχρηστους», «άσχετους» και «σακατεμένους». Το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε σε θέσεις εργασίας το κάνει ακόμη πιο αποτρόπαιο.



08.12.2020

Η έλλειψη αίματος κοστίζει ζωές!

Τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν τα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο περιγράφει με επιστολή του το Δ.Σ. ΠΑΣΠΑΜΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο). Η ΕΣΑμεΑ προσυπογράφει κάθε μέτρο που προτείνει ο Σύλλογος για να λήξει άμεσα αυτή η ζοφερή κατάσταση.

 

08.12.2020

Διορθώσεις για την απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας ορισμένων κατηγοριών ατόμων με αναπηρία

Επί τροπολογίας που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 2.12.2020, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ επιστολή με προτάσεις της στον υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με δύο θέματα, στο άρθρο 72 του ν. 4758 (ΦΕΚ Α΄ 242/4.12.2020) «Απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης και τα τέλη κυκλοφορίας ορισμένων κατηγοριών ατόμων με αναπηρία».

 

07.12.2020

Άμεση πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στο εμβόλιο κατά του COVID-19

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με το μείζον θέμα του εμβολιασμού των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος από τον κορονοϊό.

 

Ανακοίνωση 14.12.2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση για την προώθηση της προσβασιμότητας στη φύση -Διοργάνωση Ε.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου BIO2CARE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020 η διαδικτυακή συνάντηση με φορείς διαχείρισης φυσικών πόρων και με εκπροσώπους φορέων του αναπηρικού κινήματος της χώρας, με θέμα την προσβασιμότητα και την αναψυχή στη φύση για όλους. Τη συνάντηση διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Συνημμένα αρχεία
arrow_back Προηγούμενο άρθρο Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Επόμενο άρθρο arrow_forward Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.