Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Αποχαιρετούμε τον μεγάλο αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος Μιχάλη Νούτσο

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με ιδιαίτερη συγκίνηση και λύπη ενημερώνει για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος της χώρας Μιχάλη Νούτσου.

Ο Μιχάλης Νούτσος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος, ενώ υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ. Η συνεισφορά του στη συγκρότηση και ενδυνάμωση του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος της χώρας υπήρξε αναντικατάστατη. Υπήρξε ένας κορυφαίος κοινωνικός αγωνιστής, με βαθιά συναίσθηση της υπηρεσίας προς το άτομο με αναπηρία και την οικογένειά του, έχοντας ρίζες στην Εθνική Αντίσταση της χώρας. Υπηρέτησε στην εκπαίδευση ως δάσκαλος – άλλωστε όλοι τον θυμόμαστε στον χώρο με το προσωνύμιο «Δάσκαλος» και έτσι τον νοιώσαμε.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το αναπηρικό κίνημα αποχαιρετά όχι απλά ένα ιστορικό του στέλεχος αλλά ένα μέρος από την ψυχή του. Για μένα προσωπικά υπήρξε μέντορας, φίλος και δάσκαλος. Εύχομαι στα μέλη της οικογένειάς του να είναι καλά και να τον θυμούνται και στο αναπηρικό κίνημα να πορεύεται στον δρόμο που ο Μιχάλης Νούτσος με τη συνεισφορά του άνοιξε. Αγαπητέ δάσκαλε, καλό ταξίδι  - θα σε θυμόμαστε πάντα».

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.