Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

02.07.2020

Συνάντηση Ε.Σ.Α.μεΑ. στον e- ΕΦΚΑ για τα ΚΕΠΑ

Συνάντηση με τον Α' υποδιοικητή και αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΣ του e-ΕΦΚΑ κ. Κων. Τσαγκαρόπουλο είχε χθες ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ι. Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ε.Σ.Α.μεΑ., αποτελούμενης από τον αντιπρόεδρό της και μέλος του ΔΣ του Θ. Κλεισιώτη και το στέλεχος  Ευ. Καλλιμάνη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η γεν. διευθύντρια Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης e-ΕΦΚΑ Β. Ζέρβα και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης e-ΕΦΚΑ Δ. Βασιλόπουλος.

01.07.2020

27 Ιουνίου ιστορική ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ατόμων με κώφωση-τύφλωση

Στις 27 Ιουνίου 1880, γεννήθηκε η Ελένη Κέλλερ στην Τοσκούμπια της Αλαμπάμα. Για το λόγο αυτό, η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα της Κώφωσης - Τύφλωσης, επιδιώκεται δε να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με κώφωση-τύφλωση και τα δικαιώματά τους. Η Ελένη Κέλλερ έχασε ακοή και όραση όταν ήταν 19 μηνών λόγω ασθένειας και με την πάροδο του χρόνου, έγινε η πρωτοπόρος της αυτοπροστασίας για άτομα με κώφωση-τύφλωση. Σε μια εποχή που η τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν σχεδόν αδύνατη, και μόνο για λίγα άτομα, αποφοίτησε με πτυχίο Bachelor of Arts από το Χάρβαρντ. Το δίκτυο υποστηρικτών της εκείνης της περιόδου περιελάμβανε τον συγγραφέα Mark Twain και τον μεγιστάνα της Standard Oil Henry Huttleston Rogers.

29.06.2020

Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ, επεισόδιο 23: Ειδήσεις και νέα από το χώρο της Αναπηρίας

Παρακολουθήστε τώρα από το κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube, το 23ο επεισόδιο, όπως προβλήθηκε από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων το Σάββατο 27 Ιουνίου: Όλες οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του covid-19, αλλά και καλές ειδήσεις σχετικά με τη θεραπεία των ατόμων με θαλασσαιμία. Επίσης, η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μιλά στην κάμερα της ΕΣΑμεΑ για τις δυσκολίες και τις νίκες, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Εδώ θα βγείτε τον σύνδεσμο https://youtu.be/SGtDKBXquOg 

European Disability Forum

Disability Rights in the EU after 2020: our demands

Our “EU Disability Rights Agenda” campaign shares our demands for the next 10 years. We are launching this campaign because the European Commission is preparing the next EU Disability Strategy. This Strategy is a plan that will list all actions they propose for the next 10 years.

European Parliament must investigate situation in residential institutions

Content warning: death, abuse We are asking the European Parliament to investigate the impact of the pandemic in residential institutions. It should investigate why many people got sick and died in residential institutions and how countries failed to protect them. We and 2 organisations (European Public Services Union and AGE Platform) made this demand in a letter. We ask the European Parliament to conduct official European inquiry. The inquiry must discover what happened and set rules, so it doesn’t happen again. Read the full statement calling for the inquiry.  

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.