Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

10/06/2020

Μήνυμα της ΕΣΑμεΑ από την Ξάνθη: Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα!

Επίσκεψη- αυτοψία στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ υπό τον γ. γραμματέα της Γιάννη Λυμβαίο, την Τρίτη 9 Ιουνίου, για να διαπιστωθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα της έξωσης οικογένειας λόγω παιδιού με αυτισμού. Εκεί, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με φορείς, η ΕΣΑμεΑ έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς κάθε αποδέκτη: τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απροστάτευτα, υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται και ότι θα πρέπει να σταματήσει η στοχοποίηση, ο στιγματισμός και η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία αλλά και ο διασυρμός της ευρύτερης περιοχής.

 

09/06/2020

Τα Νέα της ΕΣΑμεΑ: Τα ζητήματα των ΑμεΑ στο Β. Αιγαίο και άλλα θέματα στο 20ο επεισόδιο

Το επεισόδιο των "Νέων" της ΕΣΑμεΑ που μεταδόθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου τώρα και στο κανάλι της ΕΣΑμεΑ στο youtube: Ζητήματα των αναπήρων στο Βόρειο Αιγαίο, άνοιξαν τα ΚΔΗΦ και τα ΚΔΑΠμεΑ, και πολλά άλλα θέματα. Καλή θέαση!

https://youtu.be/kwZ-mu5QxYA

 

European Disability Forum

The Access City Award is now open for applications.

 

Has your city made progress in its accessibility to persons with disabilities? Tell them to apply until 9 September.

Special mention: accessibility during COVID-19

 

We welcome this call led by the European Parliament's Disability Intergroup.

The new EU Disability Strategy should be accompanied by more resources, more involvement of persons with disabilities and proactive consultation and strengthening of representative organisations.

 

International Disability Alliance

 

Today is International #Albinism Awareness Day!

Did you know that people with albinism living in sub-Saharan African countries such as Uganda, using sunscreen lotions on a daily basis is a lifesaving must.

“When the lockdown happened, most people were unable to secure sunscreen lotions and yet they need it for their everyday lives”.

Read story full story: bit.ly/2AuEDDh

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.