Ιωάννης Βαρδακαστάνης

30 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Η 30η Μαΐου έχει ορισθεί επίσημα ως η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (World MS Day). Τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας Πολλαπλής Σκλήρυνσης συνδέονται, μοιράζονται ιστορίες, ευαισθητοποιούν τον κόσμο και πραγματοποιούν εκστρατεία με όλα τα άτομα που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης για τα έτη 2020-2022 είναι «MS Connections» (συνδέσεις στην ΠΣ). Η καμπάνια εστιάζεται στη δημιουργία συνδέσεων ανάμεσα στα μέλη της, σύνδεση με τον εαυτό και σύνδεση με ποιοτική φροντίδα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, που είναι μέλος της ΕΣΑμεΑ, συμμετέχει κάθε χρόνο με δράσεις και εκδηλώσεις στην Παγκόσμια Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Το σύνθημα της φετινής καμπάνιας είναι «Εγώ συνδέομαι, Εμείς συνδεόμαστε» και το hashtag είναι #MSConnections. Η καμπάνια MS Connections έχει σκοπό να αντισταθεί στα κοινωνικά εμπόδια που οδηγούν τους ανθρώπους που πάσχουν από ΠΣ στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.