Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Συνέχιση χρηματοδότησης ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, ΚΗΦΗ κλπ. με ανάκληση τυχόν αναστολής συμβάσεων εργαζομένων

Μετά από ενέργειες της ΕΣΑμεΑ, υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται η χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠμεΑ, τα ΚΔΗΦ και τα ΚΗΦΗ  που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση οι υπαγόμενοι φορείς θα πρέπει να ανακαλέσουν την αίτηση που τυχόν έχουν υποβάλλει για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού.

Το κοινό δελτίο Τύπου Τσακίρη - Μιχαηλίδου:

Συνέχιση της χρηματοδότησης φορέων  πρόνοιας που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Κατόπιν στενής συνεργασίας μεταξύ της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότηση δράσεων που συγχρηματοδοτούνται από το Κοινωνικό Ταμείο και γενικά τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30.03.2020 (ΦΕΚ Α’ 75) προβλέπεται η συνέχιση της χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων, των φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΔΑΠμεΑ, τα ΚΔΗΦ και τα ΚΗΦΗ  που συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ακόμα κι αν η λειτουργία των δομών τους έχει ανασταλεί ως μέτρο πρόληψης κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τη σημερινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, οι πληρωμές στις εν λόγω δομές για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και μεταγενέστερα, για όσο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

Η παραπάνω δυνατότητα παρέχεται διαζευκτικά σε σχέση με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που παρέχονται σε όλες αδιακρίτως τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης, 20ης και 30ης Μαρτίου.

Κατά συνέπεια, για τις επιχειρήσεις των οποίων η χρηματοδότηση είτε προέρχεται εξ ολοκλήρου, είτε εν μέρει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, εναπόκειται στη διακριτική τους ευχέρεια να διατηρήσουν τη χρηματοδότησή τους από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ή να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις των παραπάνω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σημειώνεται ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο πραγματοποιείται σε κοινωνικές δομές, εφόσον ο εργοδότης δεν έχει θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού  και δεν έχει υποβάλει υπεύθυνη δήλωση εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 12998/232/23-03-2020 (Β΄1078). Εργοδότες που έχουν υποβάλει τη  δήλωση πριν την έκδοση της Υπουργική Απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύνανται να την ανακαλέσουν, σύμφωνα με την Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εργασίας (οικ.14676/253/7.4.2020) αναφέροντας ως λόγο ανάκλησης την υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 17 της από 30.2.2020 ΠΝΠ.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.