Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Οδηγίες της Inclusion Europe για τον κορονοϊό σε μορφή εύκολη για ανάγνωση (easy-to-read) για άτομα με νοητικές αναπηρίες

Η ‘InclusionEurope’ είναι μια οργάνωση που εκπροσωπεί τα άτομα με νοητικές αναπηρίες και τις οικογένειές τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αναπτύσσει δράση για την προώθηση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τους τους τομείς της ζωής. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία. Επίσης, ένας από τους φορείς-μέλη της InclusionEurope είναι και η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.).

Με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην ενημέρωση ατόμων με νοητικές αναπηρίες για τη νέα πανδημία του κορονοϊού, η Inclusion Europe ετοίμασε και παρέχει, μέσω της ιστοσελίδας της, υλικό σε μορφή εύκολη για ανάγνωση (easy-to-read), ενθαρρύνοντας άλλες οργανώσεις να το μεταφράσουν και να το διαθέσουν στην εθνική τους γλώσσα.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ., πήρε την πρωτοβουλία να μεταφράσει από τα Αγγλικά στα Ελληνικά τα δύο ενημερωτικά έντυπα της Inclusion Europe, και με τη σύμφωνη γνώμη τους τα διαθέτουμε στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για τα έντυπα:
• Οδηγίες από Inclusion Europe σε μορφή εύκολη για ανάγνωση (easy-to-read) για τον Κορωνοϊό COVID-19
• Οδηγίες από Inclusion Europe σε μορφή εύκολη για ανάγνωση (easy-to-read) για το τι σημαίνει «Κρατάμε Αποστάσεις»

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.