Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος 2019

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υπενθυμίζει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Φέτος ο ΠΟΥ την αφιερώνει στη σύνδεση του καπνίσματος με την υγεία των πνευμόνων "tobacco and lung health".

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2019 συμπίπτει με μια σειρά παγκόσμιων πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του καπνίσματος και των επιπτώσεών του στη δημόσια υγεία, προκαλώντας το θάνατο και την ταλαιπωρία εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η φετινή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2019 φιλοδοξεί να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με:

• τους κινδύνους που απορρέουν από το κάπνισμα και το παθητικό κάπνισμα

• τους ιδιαίτερους κινδύνους του καπνίσματος στην υγεία των πνευμόνων

• τον αριθμό των θανάτων παγκοσμίως από ασθένειες των πνευμόνων που προκαλούνται από τον καπνό, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων αναπνευστικών ασθενειών και του καρκίνου

νέα στοιχεία σχετικά με τη σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της θνησιμότητας από φυματίωση

• τις συνέπειες της έκθεσης μετακινούμενων ατόμων για την υγεία των πνευμόνων ατόμων ανάλογα την ηλικία

• τη σημασία της υγείας των πνευμόνων για την επίτευξη της γενικής υγείας και ευημερίας

• τις δράσεις και τα μέτρα που μπορεί να λάβει το κοινό ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των πνευμόνων που προκαλεί ο καπνός.

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος πρέπει να τηρηθεί ώστε να προστατεύσει τους δημόσιους χώρους και τους πολίτες από το παθητικό κάπνισμα. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών ιδιαίτερα προς τα παιδιά ή τους χρόνια πάσχοντες είναι εξίσου σημαντική με τους συστηματικούς ελέγχους.

Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.