Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει: Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

04.11.2022

Λόγω έλλειψης… λογισμικού στον e-ΕΦΚΑ συνταξιούχοι με αναπηρία δεν λαμβάνουν επίδομα!

Επιστολή σχετικά με την έλλειψη απαιτούμενου λογισμικού συστήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανικανότητας σε συνταξιούχους με αναπηρία του e - ΕΦΚΑ απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Π. Δουφεξή.

04.11.2022

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Προωθώντας τη Δικαιωματική Προσέγγιση της Αναπηρίας στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα», Τρίπολη 8 Νοεμβρίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) υλοποιεί την Πράξη «ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

04.11.2022

Καταστρατήγηση του δημόσιου, εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος υγείας με το νέο σχέδιο νόμου του υπ. Υγείας!

Επιστολή με τις προτάσεις της επί του σχεδίου νόμου του υπ. Υγείας «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας» απέστειλε η ΕΣΑμεΑ στον υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη, τις οποίες ανάρτησε και στη διαβούλευση στο opengov.

03.11.2022

Ο Ι. Βαρδακαστάνης στο Ρέθυμνο - πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 10.30 π.μ. Δημαρχείο Ρεθύμνου

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν από κοινού ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του EDFΙωάννης Βαρδακαστάνης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης και ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Κύπρου Χρίστος Ζαννέττου, με αφορμή την 4η Τεχνική Συνάντηση του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός - Αειφόρος Τουρισμός/ In-Heritage», την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου , στις 10.30 το πρωί στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Ανακοίνωση 02.11.2022

Ανάρτηση προσωρινών πινάκων επιτυχόντων του Ν. 2643/1998 για την Αττική

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων του Ν.2643/98, για την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και αφορούν την κάλυψη θέσεων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

01.11.2022

Στη Βουλή μίλησε ο γ.γ. της ΕΣΑμεΑ Β. Κούτσιανος για την προσβασιμότητα των μηχανισμών σε συνθήκες κρίσης

Στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανέπτυξε τις προτάσεις της ΕΣΑμεΑ επί του σχεδίου νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης "Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος" και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας» ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κούτσιανος, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ανακοίνωση 01.11.2022

Πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης

Η φετινή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων έρχεται λίγους μήνες από την είδηση ότι στη χώρα μας ακυρώνονται μεταμοσχεύσεις λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού σε μονάδα Μεταμόσχευσης: Στις 4 Ιουλίου 2022 η ΕΣΑμεΑ ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για να αναζητηθούν ευθύνες όπου και αν ανήκουν: «Ζητάμε να μάθουμε πόσες μεταμοσχεύσεις και για ποιο λόγο ακυρώνονται κάθε χρόνο, καθώς αυτό το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας δεν είναι το μοναδικό»!

31.10.2022

Προστασία α’ κατοικίας - κανένας πολίτης με αναπηρία άστεγος!

Το φλέγον θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ατόμων με αναπηρία θίγει στην επιστολή της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη η ΕΣΑμεΑ, σε συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων για το ζήτημα της προστασίας της κύριας κατοικίας, καθώς, μέσω της υπηρεσίας της «Διεκδικούμε Μαζί», έρχεται καθημερινά σε επαφή με τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μελών των οικογενειών τους για αυτό το θέμα.

EUROPEAN DISABILITY FORUM 

03.11.2022

COP27: Will Climate Action plans be disability-inclusive?

The Climate Crisis affects us all. But more so persons with disabilities. Forced displacement, lack of disability-inclusive procedures in case of climate disasters (floods, wildfires, extreme heat and cold, loss of electricity), disproportionate impact on poor people… issues caused by this global emergency always leave persons with disabilities worse off.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.