Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι (τους καλοκαιρινούς μήνες σε επανάληψη), η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

01.09.2022

Με θετικό πρόσημο έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταξύ του γενικού γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ. Βασίλη Κούτσιανου, του β΄ αντιπροέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Γρ. Λεοντόπουλου και του υπουργού Κ. Σκρέκα, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

 

01.09.2022

Στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Συμπερίληψη στο Βερολίνο ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Συμπερίληψη (Global Inclusion Summit), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της G7 στο Βερολίνο, συμμετέχει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητα του προέδρου της Διεθνούς Συμμαχίας για την Αναπηρία (International Disability Alliance), 1-2 Σεπτεμβρίου.

 

Ανακοίνωση 31.08.2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2022Β, 1-12/9

Μετά τη σχετική έγκριση από τη ΓΓΕΕΚΔΒΜ&Ν με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη λειτουργία Α εξαμήνου των παρακάτω ειδικοτήτων για το χειμερινό εξάμηνο 2022Β που θα ξεκινήσει το επόμενο εκπαιδευτικό έτος 2022-23:

 

Ανακοίνωση 31.08.2022

558 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη για την Υγεία 7Κ/2022

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 7K/2022 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριών χιλιάδων επτακοσίων είκοσι (3.720) θέσεων μονίμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών (3 ετών) στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

 

Ανακοίνωση 30.08.2022

9 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη 6Κ/2022

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η με αριθμό 6Κ/2022 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 57/11.08.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα έξι (66) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών), στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και στο Πράσινο Ταμείο Ν.Π.Δ.Δ. (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

 

30.08.2022

Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα!

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ, καθώς για ακόμη μία φορά υπάρχουν δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, που αναφέρουν ότι «στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης συζητείται από την κυβέρνηση η καταβολή των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, από τα επιδόματα τέκνων, έως τα επιδόματα ανεργίας και τις έκτακτες ενισχύσεις, μέσω προπληρωμένης ψηφιακής κάρτας και όχι μέσω του τραπεζικού λογαριασμού».

 

29.08.2022

Θρηνούμε τον άδικο χαμό της συναδέλφου Φωτεινής Μπερδέκλη

Η ΕΣΑμεΑ θρηνεί για τον άδικο χαμό της Φωτεινής Μπερδέκλη, εκλεκτής συναδέλφου και επί πολλά έτη εργαζομένης στη Συνομοσπονδία. Το χαμόγελο, η ευγένεια και η καλοσύνη της Φωτεινής θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων όσων τη γνώρισαν, στους φίλους, συναδέλφους, στην ηγεσία της ΕΣΑμεΑ, αλλά και στους χιλιάδες πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που εξυπηρετούσε άοκνα μέσω της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» όλα αυτά τα χρόνια.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.