Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει


Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

23.06.2022

Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία της χώρας

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διάταξη νόμου με την οποία θα απαγορεύονται εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων, καθώς και οποιουδήποτε χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής.


21.06.2022

Έντονη διαμαρτυρία στον Κ. Χατζηδάκη για την προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ!

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η ΕΣΑμεΑ για τη μη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2643/98 σε προκηρύξεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΗΕ, σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.


21.06.2022

Άμεσα αύξηση της αποζημίωσης των νεφροπαθών!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς από την αύξηση του κομίστρου στα ταξί καθώς αυτό έχει άμεση επίπτωση στην αύξηση των εξόδων για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση. Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ απέστειλε επιστολή με την οποία μεταφέρει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών σχετικά με την αύξηση της αποζημίωσης για τη μετακίνηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών από και προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού στον υπουργό Υγείας.



European Disability Forum

24.06.2022

Funds for economic recovery must promote digital accessibility

On 21 June 2022, we co-organised an event on how COVID-19 recovery funds can promote a more inclusive and accessible Europe. The event was co-organised with Microsoft and G3ict and touched on public procurement. It included panellists from the three organisations, ONCE and the European Commission. A recording is available.

 

24.06.2022

Monitoring human rights violations during the war in Ukraine

Over 143.600 persons with disabilities are displaced because of the war in Ukraine. Persons with disabilities have been at risk of abandonment, violence, death, and lack access to safety, relief, and recovery support.


23.06.2022

Disability advocate re-elected to the UN Committee on Women’s Rights

We are pleased to announce that Ana Peláez Narváez, our Vice President, was re-elected as a member of the UN Committee on the Elimination of Discrimination Against Women.


23.06.2022

European Accessibility Summit 2022: From Policy into Practice

The European Accessibility Summit held its second edition in a hybrid event with the participation of speakers from the European Commission, Disabled Persons Organisations (DPOs) and a range of businesses and business representatives.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.