Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

03.06.2022

1η Παν-Πελοποννησιακή Έρευνα κοινής γνώμης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Τη διεξαγωγή Έρευνας κοινής γνώμης «Στάσεις και αντιλήψεις έναντι των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο πλαίσιο της Πράξης «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”», ανέθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στην Palmos Analysis, για την υλοποίηση του Πακέτου Εργασίας 2 (Π.Ε.2). Αντικείμενο του έργου ήταν η διεξαγωγή ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφορικά με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις.

 

02.06.2022

Εκδικάστηκε η προσφυγή ΔΣΑ, καταναλωτικών συλλόγων, ΕΣΑμεΑ κ.α. για τη ρήτρα αναπροσαρμογής :το Πρωτοδικείο απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος στους ευάλωτους - ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για ΑμεΑ

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας τη χορήγηση προσωρινής διαταγής που ζήτησαν καταναλωτικές οργανώσεις. Το δικαστήριο απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 ν. 4001/2011.

 

02.06.2022

Στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών, που στοχεύει στην προώθηση της καλύτερης κατανόησης των κύριων θεμάτων που επηρεάζουν την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών στην περιοχή της Μεσογείου και στη συζήτηση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ως πρόεδρος της Euromed Follow Up Committee της ΕΟΚΕ, στο Μαρακές, την 1η Ιουνίου. Η Σύνοδος διοργανώθηκε από το Μαροκινό Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο.

 

Ανακοίνωση 01.06.2022

Τι ισχύει για τη συνταγογράφηση φαρμάκων - εξετάσεων σε ανασφάλιστους - Οι εξαιρέσεις για ΑμεΑ και χρόνιους πάσχοντες

Μετά από πολύ μεγάλη πίεση και αγώνα της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της αναφορικά με την εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν.4865/2021, που αφορά στην υποχρεωτική συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών υγείας, οι ενέργειες απέδωσαν εντέλει καρπούς και δικαίωση.

 

31.05.2022

Ι. Βαρδακαστάνης από #EUAccessibility Summit: Καινοτομία που δεν συνυπολογίζει το 15% του πληθυσμού, δεν είναι καινοτομία

Στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για την Προσβασιμότητα «Από τις πολιτικές στη δράση», που συνδιοργάνωσαν Microsoft και European Disability Forum, χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Φόρουμ.



European Disability Forum

31.05.2022

Ukraine, elections, plans for 2023: our May Board Meeting

Our response to the war in Ukraine

We adopted an action plan with 3 objectives:

  1. To support persons with disabilities in collaboration with other representative organisations (DPOs).
  2. To advocate for disability inclusion in the broader humanitarian response in Ukraine and in the countries of the EU as people flee the war.
  3. To ensure that the future recovery includes disability and to build the capacity of the disability movement in the long-term.

This programme, which develops actions in Ukraine and 7 neighbouring countries, will help EDF continue providing direct support to persons with disabilities.

Read more about our work and find information on how to act and support persons with disabilities in Ukraine on our web page.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.