Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

 

15.04.2022

Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με την ηγεσία της Παραολυμπιακής Επιτροπής

Σε πολύ καλό κλίμα ήταν η συνάντηση εργασίας που διεξήχθη μεταξύ αντιπροσωπείας της ΕΣΑμεΑ, αποτελούμενης από τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και την αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ Εβελίνα Καλλιμάνη, με την ηγεσία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής - τον πρόεδρό της Γιώργο Καπελλάκη και τον γεν. γραμματέα Χρήστο Τζαμούζη, στην έδρα της ΕΣΑμεΑ στην Ηλιούπολη, την Πέμπτη 15 Απριλίου.

 

 

14.04.2022

Κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους στην Αττική για Προσωπικό Βοηθό

Άνοιξε η πλατφόρμα του πιλοτικού Προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία» που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://prosopikosvoithos.gov. gr σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου. Η ΕΣΑμεΑ απευθύνει κάλεσμα σε όλους και όλες που επιθυμούν να λάβουν μέρος να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να στείλουν την αίτησή τους.

 

 

14.04.2022

Υπεγράφη πρωτόκολλο Συνεργασίας ΕΣΑμεΑ- ΑΣΚΤ

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης υπέγραψε εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022. Τον συνόδευαν η συνεργάτης της ΕΣΑμεΑ και μηχανικός - εμπειρογνώμων προσβασιμότητας Μαρίλυ Χριστοφή και το στέλεχος της ΕΣΑμεΑ Εβελίνα Καλλιμάνη. Εκ μέρους της Α.Σ.Κ.Τ. ήταν ο πρύτανης Νικόλαος Τρανός, ο επ. καθηγητής Γλυπτικής Ιωάννης Μελανίτης και το μέλος Ε.Ε.Π. και επ. υπεύθυνη της Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης Ουρανία Αναστασιάδου.

 

 

13.04.2022

Παραλογισμός- κόβεται το επίδομα με το θάνατο του γονέα του ατόμου με βαριά αναπηρία, όταν το χρειάζεται περισσότερο…

Αγανακτισμένοι γονείς καλούν καθημερινά ΕΣΑμεΑ, γονείς παιδιών με αναπηρία, στους οποίους όχι μόνο διακόπτεται το προνοιακό επίδομα που λάμβαναν, επειδή η σύνταξη του θανόντος γονέα τους, είναι μεγαλύτερη από 360 ευρώ, (ακόμα και για ποσό μικρότερο του ενός ευρώ), αλλά υποχρεούνται επίσης να επιστρέψουν αναδρομικά το ποσό των επιδομάτων που έλαβαν από την ημέρα συνταξιοδότησης ταυτόχρονα με την σύνταξη.

 

 

12.04.2022

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν ΑμεΑ και χρόνια πάσχοντες με τον ΕΟΠΠΥ

Δύο επιστολές διαμαρτυρίας έστειλε την ίδια ημέρα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στον υπουργό Υγείας, που αφορούν σε μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες, από τον ΕΟΠΠΥ.





Εuropean Disability Forum

12.04.2022

EDF launches its online Accessibility Database focused on transport

The European Union and national legislation have been developed over the years to fight cases of discrimination in transport against persons with disabilities. But despite those very important laws, the rights of persons with disabilities are often still ignored in practice or simply do not cover all types of transport and incidents.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.