Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!


08.03.2022

Ημέρα της γυναίκας ΑμεΑ, της μητέρας παιδιού ΑμεΑ, της γυναίκας πρόσφυγα ΑμεΑ: Βία και πολλαπλές διακρίσεις στο σπίτι, στον πόλεμο, στην πανδημία, στην οικονομική κρίση #IWD2022

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2022 βρίσκει την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο σε κρίσιμο στάδιο. Με την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, την πανδημία του COVID-19, την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά, την ενδοοικογενειακή βία και τις οπισθοδρομήσεις στα δικαιώματα των γυναικών, οι προσπάθειες που είχαν γίνει για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών στην κοινωνία έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση.


04.03.2022

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το υπουργείο Τουρισμού

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον κοινό σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και δράσεων που προωθούν τον Προσβάσιμο Τουρισμό στη χώρα μας, υπέγραψαν σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη.


03.03.2022

Αγωνιώδεις εκκλήσεις για τους αμάχους με αναπηρία στην Ουκρανία

Με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η ΕΣΑμεΑ και οι εταίροι της σε Ευρώπη και παγκοσμίως συνεχίζουν τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να αναλάβουν ΕΕ και κράτη μέλη αλλά και όλα τα δημοκρατικά έθνη τις ευθύνες τους να διασφαλίσουν επειγόντως την προστασία και την ασφάλεια όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, Ουκρανών, Ελλήνων ομογενών και όλων των αμάχων.

28.02.2022

28.2.2022 Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

28 Φεβρουαρίου 2022, είναι η Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, ημέρα αφιερωμένη στα 300 εκατομμύρια άτομα που ζουν με μια σπάνια πάθηση σε όλο τον κόσμο. Σε όλο τον κόσμο, η κοινότητα των ατόμων με σπάνιες παθήσεις και οι υποστηρικτές της ζητούν μια πιο δίκαιη πρόσβαση σε κοινωνικές ευκαιρίες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα για τα άτομα που ζουν με μια σπάνια πάθηση και τις οικογένειές τους.


25.02.2022

Να προστατέψουμε πάση θυσία τα άτομα με αναπηρία στην Ουκρανία

«Σήμερα είμαστε μάρτυρες μιας πολεμικής σύγκρουσης σε ευρωπαϊκό έδαφος. Με την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία, η ΕΣΑμεΑ και οι εταίροι της σε Ευρώπη και παγκοσμίως τονίζουν στα κράτη τις ευθύνες τους να διασφαλίσουν επειγόντως την προστασία και την ασφάλεια όλων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, Ουκρανών, Ελλήνων ομογενών και όλων των αμάχων», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, και με τις ιδιότητές του ως πρόεδρος του European Disability Forum και της International Disability Alliance.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.