Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review - Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει


Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Εδώ και τρία χρόνια, κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

11.02.2022

Παράταση στις συβάσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας ζητά για ακόμη μία φορά η ΕΣΑμεΑ

Με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία θέτει υπόψη του, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για ακόμη μία φορά, το πρόβλημα που αφορά στη λήξη των συμβάσεων του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού που στελεχώνει τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και ζητά την άμεση νομοθετική παρέμβαση του υπουργού για την επίλυσή του.


10.02.2022

Μπροστά στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Αναπηρία - ο Ι. Βαρδακαστάνης μίλησε στη Λατινοαμερικάνικη Περιφερειακή Σύνοδο

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία 2022 πραγματοποιήθηκε η Λατινοαμερικάνικη Σύνοδος, στην έναρξη της οποίας μίλησε ο Ι. Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος τόσο της Διεθνούς Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA) όσο και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Στο ίδιο πλαίσιο είχε λάβει χώρα πριν λίγες ημέρες και η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Αναπηρία.


08.02.2022

Στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία ο Ι. Βαρδακαστάνης

Στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία με κύριο θέμα: "Προοπτικές για την Πανευρωπαϊκή διεθνή συνεργασία" μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος τόσο της Διεθνούς Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA) όσο και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, που πραγματοποιείται διαδικτυακά. Στόχος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία ήταν να συζητηθεί πώς η διεθνής συνεργασία στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοχή μπορεί να συμπεριλάβει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Επρόκειτο για μια ευρωπαϊκή ανταλλαγή σε υψηλό επίπεδο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Αναπηρία 2022 (GDS22).

 

08.02.2022

Αίτημα στον Β. Κικίλια για πρόγραμμα επιδοτούμενου τουρισμού για τους συνταξιούχους με αναπηρία

Με επιστολή της στο υπουργείο Τουρισμό, η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έτους 2022.


European Disability Forum

Our #DisabilityVoice newsletter is out!

Read the first issue of the year. It features our latest articles and publications available. You can also check out our year in pictures as well as the main achievements of 2021.

Sign up here and receive the next issue in your inbox! https://is.gd/36JIlZ

Read it here: https://mailchi.mp/edf-feph/last-issue-december-2513635?e=[UNIQID]

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.