Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

04.01.2022

Αναπηρικές συντάξεις - Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει φτωχότερους τους ήδη ευάλωτους από την αναπηρία συνταξιούχους!

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τις δραματικές περικοπές συντάξεων τις οποίες προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Εργασίας για συνταξιούχους, οι οποίοι εκτός από την αναπηρική σύνταξη, λαμβάνουν και σύνταξη χηρείας.


04.01.2022

Μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 1.468 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε δήμους. Υπενθυμίζεται ότι το 15% των θέσεων προορίζεται για άτομα με αναπηρία 50% και άνω και για άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τα τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 20 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 7 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.


30.12.2021

Τσιρότο στην πληγή η ανακοίνωση του υπ. Υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, το οποίο προήλθε ύστερα από τις πιέσεις της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της, το οποίο επισημαίνει ότι «Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022, για την αποφυγή περαιτέρω πίεσης στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας COVID-19».


22.12.2021

Ομιλία Ι. Βαρδακαστάνη σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης #CoFoE @FuturEUgr

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση Συμπερίληψης και 'Ίσης Μεταχείρισης για 'Όλους: Εφαρμόζοντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου της ΕΣΑμεΑ ΙΝ-ΕΣΑμεΑ, μιλούσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/futurEUgr/videos/500679844515615


20.12.2021

Ι. Βαρδακαστάνης: Τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ίση πρόσβαση στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν ίση πρόσβαση στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Είναι ο τίτλος του άρθρου του προέδρου της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA σχετικά με τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα EURACTIV, ένα ανεξάρτητο πανευρωπαϊκό δίκτυο μέσων ενημέρωσης που ειδικεύεται στις υποθέσεις της ΕΕ.


16.12.2021

Στο τιμόνι της Παγκόσμιας Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία ο Ι. Βαρδακαστάνης για δεύτερη φορά

Ομόφωνα εκλέχτηκε στο τιμόνι της Παγκόσμιας Συμμαχίας Οργανώσεων Ατόμων με Αναπηρία (IDA) ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Η Παγκόσμια Συμμαχία Οργανώσεων για την Αναπηρία είναι μια οργάνωση - ομπρέλα που συγκεντρώνει πάνω από 1.100 οργανώσεις ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους από οκτώ παγκόσμιες οργανώσεις και έξι περιφερειακές.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.