Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει : Εβδομαδιαία ανασκόπηση - Weekly review

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής!

Από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, και κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, η εκπομπή «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ» προβάλλεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής. Πρόκειται για τη μοναδική πλήρως προσβάσιμη εκπομπή για θέματα αναπηρίας. Συντονιστείτε, ώστε το αναπηρικό κίνημα να έρθει πιο κοντά στους χιλιάδες συναδέλφους και φίλους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, με μέλη των οικογενειών τους, με πολίτες που ενδιαφέρονται για την αναπηρία!

 

11.01.2021

Συνεργασία και εμβόλια για την προστασία των πλέον ευάλωτων

Από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020 η ΕΣΑμεΑ κρούει διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που διαβιούν σε δομές κλειστής περίθαλψης και φροντίδας, ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα, όπως είναι τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων. Το παράδειγμα της Ευρώπης με τις εκατόμβες νεκρών σε κλειστά ιδρύματα οδήγησε στο πλήρες κλείσιμο αυτών των δομών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που διαβιούν σε αυτά να βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση και να έχουν να δουν τους δικούς τους σχεδόν ένα χρόνο, με στόχο να παραμείνουν ασφαλείς.

07.01.2021

Στόχος η δίκαιη αξιολόγηση της αναπηρίας - ο e- ΕΦΚΑ άρει την ανωνυμία των γιατρών

Ο αγώνας της ΕΣΑμεΑ και των οργανώσεων μελών της για ένα αξιοπρεπές και δίκαιο σύστημα αξιολόγησης της αναπηρίας είναι διαρκής- δεν σταματά ποτέ. Η ΕΣΑμεΑ με τις συνεχείς και επίμονες παρεμβάσεις της τα τελευταία χρόνια, διεκδικεί την βελτίωση των ΚΕΠΑ σε όλα τα επίπεδα, ανάμεσά τους τη γνωστοποίηση των ονομάτων των ιατρών.

05.01.2021

Απάντηση από την Ε. Επιτροπή σχετικά με την προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από την πανδημία

Απάντηση στην επιστολή που είχε απευθύνει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την προστασία των ατόμων με αναπηρία από την πανδημία, ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, έλαβε ο κ. Βαρδακαστάνης, από τις Επιτρόπους Στ. Κυριακίδου και H. Dalli, Υγείας και Ισότητας αντίστοιχα, εκ μέρους της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Von der Leyen.

23.12.2020

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας χρειάζονται μόνιμο προσωπικό!

Η στελέχωση με προσωπικό είναι πλέον μόνιμο πρόβλημα των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του έκτακτου και επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σε αυτά.

23.12.2020

Φτώχεια και αναπηρία ζεύγος αχώριστο

6 στους 10 πολίτες με σοβαρή αναπηρία, ηλικίας 16 έως 64 ετών, βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας και του αποκλεισμού - διπλάσιο ποσοστό σε σύγκριση με τους πολίτες χωρίς αναπηρία

Αυτό είναι το δυσάρεστο συμπέρασμα του 8ου Δελτίου Στατιστικής Πληροφόρησης του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ, το οποίο ασχολήθηκε με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στα άτομα με αναπηρία.

Συνημμένα αρχεία
Χρησιμοποιούμε cookies σε αυτόν τον ιστότοπο για την εξατομίκευση του περιεχομένου και την ανάλυση την επισκεψιμότητας. Παρακαλούμε, αποφασίστε εάν επιθυμείτε την αποδοχή των cookies στην ιστοσελίδα μας.